Japanska A1 del 2

Plats Stockholm

Det här är andra kursen på nivå A1. På våra kurser håller vi fokus på muntlig kommunikation.

Boka kursen nu

Målgrupp

Den här kursen riktar sig till dig som lärt dig de absoluta grunderna i japanska. Du har till exempel läst en nybörjarkurs (cirka 24 studietimmar). Du bör känna till hiragana och katakana. Du kan även räkneorden och tisbestämningar (till exempel veckodagar och månader)

Mål

Efter avslutad kurs ska du ha fått ett bredare perspektiv över det japanska språket och ha utökat ditt ordförråd. Du ska kunna använda fler grundläggande fraser och kunna beskriva ett föremål eller en händelse. Du ska kunna läsa i långsamt tempo korta texter med hiragana och katakana.

Innehåll

Vi arbetar med enklare dialoger och övar oss i att läsa enkla texter med kana. Vi berättar vad vi ska göra under helgen, beskriver en persons dag, frågar efter någon i telefon, beskriver föremål med mera.Enklare kanji kan presenteras efter elevernas behov.

Undervisningsform/kursupplägg

Undervisningen sker så långt som möjligt på språket som du studerar. Vi arbetar med parövningar, hörförståelseövningar och konversation. Deltagarna skall vara aktiva i språket under lektionerna. Du får också vara beredd på att lägga ner extra tid på hemarbete.

Litteratur och material

Litteratur ingår inte i kursavgiften. Vi använder kurslitteratur som är engelsk/japansk. På din kallelse kommer det att stå vilken bok som används i kursen och var du kan köpa den.

Kursledare

Sue Sugizaki utbildade sig till lärare i japanska som främmande språk på ett universitet i Japan och har Japanese-Language Teaching Competency Test. Hon har undervisat på universitet i Sverige, England, Nya Zeeland, Uzbekistan, och Japan innan hon flyttade till Sverige igen 2005.

Är du osäker på din nivå och är ny på Folkuniversitetet

Kontakta läraren sue.sugizaki@folkuniversitetet.se så kan hon hjälpa dig att hitta rätt nivå

Kursledare

Sue Sugizaki

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
12 sep 2022 - 28 nov 2022
Må 17:45 - 19:15
Tillfällen
12
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1139592
Pris
2675 kr