Japanska A1 del 2

Plats Lund

Det här är den andra kursen i japanska på nivå A1.

Boka kursen nu

Kursen är planerad att äga rum i Folkuniversitetets lokaler. Om Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning med anledning av Covid-19, går kursen över till enbart onlineundervisning. Här kan du läsa hur vi tar vårt ansvar och vad vi förväntar oss av dig som deltagare.

Förkunskaper
Det här är en kurs för dig som har läst japanska A1 del 1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Mål
Efter kursen har du en del av kunskaperna i japanska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Innehåll

  • Praktiska övningar då du lär dig att hälsa, presentera dig och din familj, be om information och att fråga efter vägen
  • Grammatik och språkstruktur
  • Skriva enkla meningar och korta fraser
  • Lyssna till och läsa korta texter
  • Kultur och samhälle

Kursledare
Vår lärare i japanska har språket som sitt modersmål.

Studiematerial/Litteratur
Kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Information om litteratur finns i kallelsen eller ges vid första kurstillfället.

Startgaranti
Kursen startar vid 3 anmälningar.

UPPEHÅLL V 44.

Mika Nishimura

"Jag har alltid varit intresserad av vuxnas studier och deras motivation. Det är jättekul att jag kan hjälpa dem att lära och utvecklas. Jag vill utvecklas hela livet, precis som mina deltagare."

Jag har en examen i japansk historia och lärarexamen från Meiji universitet i Tokyo. Min familj är en lärarfamilj (mormor, mamma, pappa, moster, många kusiner, lillasyster - alla är lärare!). Efter universitetet jobbade jag på ett forskningsinstitut i Tokyo innan jag flyttade till Sverige för att studera svenska samt pedagogik vid Lunds universitet.

Jag undervisar i japanska sedan 2006. 

Mika Nishimura

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
05 okt 2020 - 23 nov 2020
Må 17:15 - 18:45
Tillfällen
8
Plats
Skomakaregatan 8, 22002 Lund
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1072805
Pris
2295 kr