Japanska A1 del 2 - Distans Live

Plats Distans

Det här är en kurs i japanska på A1 del 2 nivå. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer. Kursen är online.

Boka kursen nu

Viktig information
Undervisningen på den här kursen kommer ske helt och hållet online.

Förkunskaper
Det här är en kurs för dig som läst lite japanska tidigare.

Mål
Efter kursen har du en del av kunskaperna i japanska på nivå A1 del 2 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor, osv. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll
På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • läsa enklare texter
  • tala och skriva på japanska om enkla ämnen
  • lyssna på dialoger och korta berättelser
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg
Ni träffas i ett digitalt klassrum via Zoom eller Skype. Undervisningens fokus ligger på muntlig kommunikation och läraren använder japanska i hög utsträckning, även om du får grundläggande förklaringar på svenska. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena. och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Kursledare
Din lärare har japanska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur
Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Kursledare

Yuko Motegi

“A different language is a different vision of life.” Federico Fellini. Att lära sig ett språk är att lära sig om människor och deras kultur dvs hur de lever i vardagen, traditioner och vad de äter samt mycket mera. Välkomna att utforska och uppleva det japanska språket med mig!

Yuko Motegi flyttade till Sverige för att starta sitt familjeliv med sin mexikanska make för 11 år sedan. Hon är utbildad gymnasie-/högstadielärare från Lunds universitet i ämnena japanska och engelska. Hon har jobbat som lärare i engelska på högstadienivå.

Yuko är en social och utåtriktad person som tycker om att umgås med människor med olika kulturer och bakgrund. Yuko ser språklärandet som en del i att lära känna människor och dess kultur samt hennes undervisning är en blandning av både teoretiska och praktiska moment däribland olika sätt att uttrycka sig både muntligt och skriftligt.

 

Yuko Motegi

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
25 aug 2022 - 20 okt 2022
To 17:30 - 19:00
Tillfällen
9
Studietimmar
18
Kurs-ID
1110978
Pris
2245 kr