Sommarkurs för ungdomar 11-16 år i Salerno

Plats Utomlands

Lär dig italienska och träffa ungdomar från hela världen!

Anmäl dig här

Kursbeskrivning

Salerno ligger vid havet i södra Italien, nära den vackra Amalfikusten, en perfekt plats att lära sig italienska samtidigt som man har roligt och träffar nya vänner. Lektioner i italienska varvas med spännande aktiviteter, bad och utflykter. Alla lärare är universitetsutbildade och har erfarenhet att undervisa i italienska som främmande språk. Lektionerna fokuserar på kommunikation, anpassade för åldersgruppen och hjälper dig att få bättre flyt i språket.

  • 20 lektionstimmar per vecka + aktiviteter och utflykter
  • Varje lektion är 45 minuter
  • Kurslängd: 2 veckor
  • Ålder 11 – 16 år
  • Max 15 deltagare per grupp
  • Nivå: Nybörjare – B2
  • Kursmaterial ingår
  • Ankomst söndag och avresa lördag

Aktiviteter

Aktiviteter som ingår i programmet:
2 utflykter
1 matlagningslektion
2 konst- eller hantverkslektioner (keramik och måleri)
Olika sporter (beach volley, fotboll, vattensporter…)
Kulturella seminarier
Glassprovning

Boende

Du bor i delat dubbel- eller trippelrum hos en noga utvald värdfamilj i Salerno, på max 20 minuters promenad till skolan. Frukost, lunch och middag ingår varje dag.

Lektionstider

Måndag till fredag 9:00 – 12:30 + aktiviteter och utflykter

Kursavgift

2 veckor: 19 800 kr

Kursstart 2023

19/6, 3/7, 17/7, 31/7, 14/8

Reseinformation

Flyg: Neapel – Capodichino. Flygresan sker på egen hand. Transfer: Transfer från flygplatsen i Neapel till Salerno tar ca 70 minuter med buss. Transfer t/r från Neapels flygplats bokas i förväg och är obligatorisk för ungdomar som reser ensamma och ingår i kursavgiften.

Observera! En del flygbolag kräver att ungdomar under 15 år som reser ensamma måste ha en ledsagare som följer med till och från gaten. Hör med ditt flygbolag vilka regler som gäller.

Skolan

Accademia Italiana grundades 1997 och ligger på en av de mest besökta gatorna i hjärtat av Salernos historiska centrum, nära både katedralen och strandpromenaden. Skolan är inrymd i Palazzo Angrisani, en vacker antik byggnad, med utsikt mot havet. Skolan har 14 klassrum, ett multimediarum med datorer och tillgång till wifi. Här finns också biorum och bibliotek med både böcker och videor, samt ett café. Från första kursdagen ordnas fritidsaktiviteter som underlättar för skolans studenter att bekanta sig med skolans personal och varandra.

Undervisning

Skolans undervisningsmetod grundas på modern teknik för att lära ut italienska som främmande språk. Kursdeltagarna utvecklar genom praktiska metoder hörförståelse, inlärning och kommunikation. Man använder sig både av moderna textböcker, audiovisuellt och multimedialt material i undervisningen. Med små grupper bygger man en tillförlitlig relation mellan lärare och kursdeltagare, där var och en får det stöd som behövs. Lärarna har alla universitetsexamen och är specialiserade att undervisa i italienska som främmande språk.

OBS! Den här kursen bokar du genom att ringa eller mejla oss. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
Löpande kursstart
Kurs-ID
106566
Pris
19800 kr