Italienska och design i Milano

Plats Utomlands

Kombinera dina språkstudier med mode- eller inredningsdesign i modets huvudstad Milano!

Kursbeskrivning

Kursen vänder dig till dig som är intresserad av italiensk mode- eller inredningsdesign och vill lära dig mer om de branscherna. I modedesignkursen får du lära dig mer om den kreativa processen om hur man skapar en modekollektion. I inredningsdesignkursen får du lära dig att planera och genomföra ett inredningsprojekt, från initiala mätningar och möblering av utrymmen till dataprogram för att slutföra projektet. Du får också lära dig mer om utvecklingen inom italiensk design. Du behöver inte ha några förkunskaper i design för att gå kurserna, men baskunskaper i italienska krävs eftersom lektionerna hålls på italienska. Ange det valda ämnet i din anmälan.

• 20 + 8 lektioner per vecka
  • Varje lektion är 45 minuter
  • Max 14 deltagare per grupp
  • Kurslängd 4 veckor
  • Låg (A2) till avancerad nivå
  • Kursmaterial ingår
  • Minimiålder 18 år

Vill du fördjupa dig i språket och kanske ta en internationellt godkänd examen? Med hjälp av studiemedel från CSN kan du studera utomlands förutsatt att kurslängden är minst 3 veckor. Vår skola i Milano är godkänd av CSN.

17 400 kr

Lektionstider

Måndag till fredag 9:00 - 12:30 + måndag till torsdag 14:00 - 15:30.

2022: 10/1, 7/2, 7/3, 4/4, 2/5, 30/5, 27/6, 25/7, 22/8, 19/9, 17/10, 14/11.

Ingen undervisning följande datum: 18/4, 25/4, 2/6, 15/8, 1/11, 8/12. Skolan är stängd 19/12 2022 – 7/1 2023.

Skolan

Linguadue grundades 1990 och ligger i centrala Milano i den charmiga och livliga stadsdelen Navigli, vid de gamla kanalerna som förr fraktade marmor. I närheten finns många restauranger, barer och små affärer. Skolan inryms i modern byggnad och består av 7 rymliga klassrum, gemensamma utrymmen med kaffeautomater och en stor terrass som vetter mot en park. Hit kommer kursdeltagare från över 60 olika länder, de flesta är speciellt intresserade av design, mode, musik och handel. Skolan är godkänd av CSN.

Undervisning

Alla lärare har italienska som modersmål och är yrkesutbildade i att undervisa i italienska som främmande språk. Undervisningen täcker språkets alla beståndsdelar, grammatik, ordförråd, tala, lyssna, läsa och skriva med moderna, stimulerande tekniker som underlättar snabb inlärning.

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se