Italienska i Rom 50+

Plats Utomlands

Kursen vänder sig till dig som är över 50 år och består av en blandning av språklektioner, kultur och konst.

Anmäl dig här

Kursbeskrivning

På förmiddagen läser du allmän italienska i grupper för blandade åldrar och på eftermiddagen deltar du i ett 50+ program med utflykter till sevärdheter i Roms omgivning, guidade turer i Rom, matlagning och seminarier i konsthistoria. Besök på en vingård med vinprovning och middag ingår också i kursen samt en helgutflykt till Pompeji och Neapel. Alla aktiviteter sker på italienska.

Detta ingår i programmet (med reservation för ändringar):
Utflykt till Villa Adriana i Tivoli
Utflykt till Castelli Romani med besök på vingård med vinprovning och middag vid Castelgandolfo-sjön
Matlagningslektion med middag
2 guidade turer i Rom
2 föreläsningar om kulturhistoria
Dagsutflykt till Pompeji och Neapel (lördag)

  • 20 lektioner italienska per vecka + aktivitetsprogram enligt ovan
  • Varje lektion är 45 minuter
  • Max 14 deltagare per grupp
  • Kurslängd 2 veckor
  • Låg till avancerad nivå (A2 – C1, ej nybörjare)
  • Kursmaterial tillkommer, ca 18 €

Kursavgift

12 600 kr

Lektionstider

Måndag till fredag 9.00 - 12.20 + aktiviteter

Kursstart

2023: 27/3, 5/6, 11/9

Skolan

Dilit International House ligger i centrala Rom på promenadavstånd från centralstationen, Stazione Termini. Skolan grundades 1974 och har lång erfarenhet av att undervisa i italienska som främmande språk och har under sina 40 år som språkinstitut undervisat människor från hela världen. Den är auktoriserad av det italienska utbildningsministeriet och är medlem av EAQUALS (European Association for Quality Language Services). Skolbyggnaden har fem våningar med 10 klassrum. I närheten finns också två annex med sammanlagt 15 klassrum till. I huvudbyggnaden finns fri tillgång till språklaboratorium, datorer och wifi samt takterrass och ett café där man köpa lunch eller bara fika. Förutom språkundervisningen arrangeras varje vecka ett program med fritidsaktiviteter. Här finns seminarier, utflykter och mycket annat att välja på. De flesta aktiviteterna är gratis, dock inte middagar, speciella utflykter och konserter.

Undervisning

Alla lärare har italienska som modersmål och är universitetsutbildade i att undervisa i italienska som främmande språk. Dilit var ett av de första språkinstituten i Italien att utveckla en kommunikativ metodik i sin undervisning och våra kursdeltagare utvecklar inte bara sina språkkunskaper utan lär också mer om det moderna Italien av idag. Man använder dagsaktuellt material i undervisningen och metoden bygger på aktivt deltagande i gruppen, man använder t.ex. ofta grupparbeten och dramatiseringar för att utveckla kommunikationsförmågan.

OBS! Den här kursen bokar du genom att ringa eller mejla oss. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
Löpande kursstart
Kurs-ID
101561
Pris
12600 kr