Italienska i Rom 30+

Plats Utomlands

Den här kursen vänder sig till dig som är mellan 30 och 40 år som vill förbättra dina språkkunskaper och lära dig mer om italiensk kultur.

Anmäl dig här

Kursbeskrivning

På förmiddagen läser du allmän italienska i grupper för blandade åldrar. Kursen är inriktad på att utveckla din kommunikativa förmåga genom olika övningar, grupparbeten och framföranden. På eftermiddagen deltar du i ett socialt och kulturellt aktivitetsprogram som är utformat för att skapa den rätta balansen mellan språk, konst, kultur och nöjen. Alla aktiviteter sker på italienska. Detta ingår i programmet:

Halvdagsutflykt till Castelli Romani med besök en i vinkällare med vinprovning och middag
En matlagningslektion med middag
En lektion om italienska viner
2 guidade besök i Rom
2 föreläsningar om konsthistoria
2 cocktail parties
En middag i Trastevere
En heldagsutflykt

  • 20 lektioner italienska per vecka + aktivitetsprogram enligt ovan
  • Varje lektion är 45 minuter
  • Max 14 deltagare per grupp
  • Ålder 30 - 40 år
  • Kurslängd 2 veckor
  • Låg till avancerad nivå (A1+ – C1, ej nybörjare)
  • Kursmaterial tillkommer, ca 18 €

Kursavgift

13 800 kr

Lektionstider

Måndag till fredag 9.00 - 12.20 + aktiviteter

Kursstart

2023: 5/6, 11/9

Skolan

Dilit International House ligger i centrala Rom på promenadavstånd från centralstationen, Stazione Termini. Skolan grundades 1974 och har lång erfarenhet av att undervisa i italienska som främmande språk och har under sina 40 år som språkinstitut undervisat människor från hela världen. Den är auktoriserad av det italienska utbildningsministeriet och är medlem av EAQUALS (European Association for Quality Language Services). Skolbyggnaden har fem våningar med 10 klassrum. I närheten finns också två annex med sammanlagt 15 klassrum till. I huvudbyggnaden finns fri tillgång till språklaboratorium, datorer och wifi samt takterrass och ett café där man köpa lunch eller bara fika. Förutom språkundervisningen arrangeras varje vecka ett program med fritidsaktiviteter. Här finns seminarier, utflykter och mycket annat att välja på. De flesta aktiviteterna är gratis, dock inte middagar, speciella utflykter och konserter.

Undervisning

Alla lärare har italienska som modersmål och är universitetsutbildade i att undervisa i italienska som främmande språk. Dilit var ett av de första språkinstituten i Italien att utveckla en kommunikativ metodik i sin undervisning och våra kursdeltagare utvecklar inte bara sina språkkunskaper utan lär också mer om det moderna Italien av idag. Man använder dagsaktuellt material i undervisningen och metoden bygger på aktivt deltagande i gruppen, man använder t.ex. ofta grupparbeten och dramatiseringar för att utveckla kommunikationsförmågan.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
Löpande kursstart
Kurs-ID
915168
Pris
13800 kr