45+ i Bologna

Plats Utomlands

Upptäck Bologna! Den här kursen vänder sig till dig som är över 45 år och intresserad av språk, mat och kultur.

Anmäl dig här

Kursbeskrivning

På förmiddagen deltar du i språkundervisning på din nivå i grupper med blandade åldrar. På eftermiddagen deltar du i ett brett kulturellt aktivitetsprogram tillsammans med andra i din åldersgrupp. Språklektionerna i allmän italienska tar upp alla aspekter i språket, tal, ordförråd, grammatik, hör- och läsförståelse. Eftermiddagsaktiviteterna består bland annat av guidade turer i det vackra och spännande Bologna med besök på museer och andra historiskt intressanta platser. Du kommer också att få delta i en matlagningslektion och vinprovning. En heldagsutflykt till Ravenna och en halvdagsutflykt till Ferrara ingår också i programmet, samt välkomstdrink och avskedsmiddag.

  • 20 lektioner per vecka + aktivitetsprogram
  • Varje lektion är 60 minuter
  • Max 8 deltagare per grupp
  • Kurslängd 2 veckor
  • Låg till avancerad nivå (ej nybörjare)
  • Kursmaterial ingår

Kursavgift

9 500 kr

Boende ingår inte i kursavgiften, klicka på länken ’Boende och resa’ nedan för mer information.

Lektionstider

Måndag till fredag 9:00 – 13:15 + aktiviteter

Startdatum

2023: 27/3, 11/9.

Ingen undervisning följande datum:
10/4, 25/4, 1/5, 2/6, 15/8, 4/10, 1/11, 8/12. Skolan är stängd 18/12 2023 - 5/1 2024

Skolan

A.L.C.E. (Accademia Lingue e Culture Europee) grundades 1999 och ligger i en historisk fastighet centralt i Bologna, nära stadskärnan och Bolognas största park, Margherita. Skolan disponerar 11 klassrum med luftkonditionering med plats för totalt 65 elever i två ’lägenheter’ i samma byggnad. Här finns även ett professionellt kök för matlagningslektionerna och ett klassrum specialdesignat för vinprovning. Det finns tillgång till fritt Wifi, böcker, CD och annat multimedia-material.Skolan anordnar också olika aktiviteter och utflykter som du kan delta i på fritiden.

Undervisning

Undervisningen integrerar de kommunikativa metoderna för grammatik och syntax med innovativ användning av ljud, video och andra autentiska undervisningsmaterial. Man fokuserar mycket på förhållandet lärare-elev, och försöker i möjligaste mån skräddarsy undervisningen utifrån elevens behov. På så sätt kan man följa varje elevs framsteg och anpassa lektionerna efter behov.

OBS! Den här kursen bokar du genom att ringa eller mejla oss. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
Löpande kursstart
Kurs-ID
961083
Pris
9800 kr