Upptäck Milano

Plats Utomlands

Upptäck Milano genom språklektioner och aktiviteter med fokus på olika teman!

Anmäl dig här

Kursbeskrivning

Den här 1-veckaskursen kombinerar lektioner i italienska på din nivå på förmiddagen med aktiviteter som visar det mångfasetterade Milano från olika sidor. Aktiviteterna är kopplade till olika teman beroende på vilken kursvecka du väljer.

Du kan välja mellan följande teman:

Design och arkitektur
Här ligger fokus på Salone del Mobile, en av världens största designmässor. Tillsammans med Fuorisalone, där hela Milano blir skådeplats för design, ordnas många evenemang runt om i staden. Programmet inkluderar besök på mässorna, samt museer och andra mötesplatser för design och arkitektur. Startdatum 11/4 och 17/10.

Konsthistoria
Milano har många fantastiska konstmuseer och andra mötesplatser för dig som är intresserad av konst och konsthistoria. I programmet ingår bland mycket annat guidade besök på Pinacoteca di Brera och Gallerie d’Italia, och förstås får du också tillfälle att se Leonardo da Vinci’s berömda ’Nattvarden’. Startdatum 2/5 och 23/5.

Mode
Milano är synonymt med mode och det här programmet kommer att ta dig med på en upptäcktsfärd genom visioner, konst och kreativitet på några av stadens mest ikoniska platser, som till exempel Armani/Silos och olika ’concept stores’. Du får även besöka väl bevarade hemliga smultronställen på gatumarknader… Startdatum 5/9 och 19/9.

Musik
En av de viktigaste händelserna under året är när La Scala öppnar för säsongen i december. Men staden har även ett stort jazzutbud och agerar dessutom frontfigur för många andra musikstilar. I september går MITO, en 3-veckors musikfestival, av stapeln i Milano och Torino och erbjuder många konserter och musikevenemang. Du får tillfälle att besöka några av dessa, och ett besök på La Scala ingår förstås också. Startdatum 5/9 och 19/9.

Interiörer i Milano
Milano har unika bostadspalats som har gjorts om till museer. Här får du gå på en ovanlig upptäcktsfärd i några av Milanos aristokratiska familjeresidens. Startdatum 5/9 och 19/9

Kontakta oss så skickar vi ett mer detaljerat kursprogram!

  • 20 lektioner italienska
  • 5 aktiviteter enligt valt tema
  • Varje lektion är 45 minuter
  • Max 10 deltagare per grupp
  • Kurslängd 1 vecka
  • Alla nivåer
  • Kursmaterial ingår
  • Minimiålder 18 år
  • Minimum 5 deltagare krävs för att kursen ska kunna starta

Kursavgift

7 100 kr

Lektionstider

Måndag till fredag 9:00 - 12:30 + aktiviteter

Startdatum 2022

11/4, 2/5, 23/5, 5/9, 19/9, 17/10.

OBS! Kontakta oss för att bekräfta temat för ett visst datum!

Ingen undervisning följande datum: 18/4, 25/4, 2/6, 15/8, 1/11, 8/12. Skolan är stängd 19/12 2022 – 7/1 2023.

Skolan

Linguadue grundades 1990 och ligger i centrala Milano i den charmiga och livliga stadsdelen Navigli, vid de gamla kanalerna som förr fraktade marmor. I närheten finns många restauranger, barer och små affärer. Skolan inryms i modern byggnad och består av 7 rymliga klassrum, gemensamma utrymmen med kaffeautomater och en stor terrass som vetter mot en park. Hit kommer kursdeltagare från över 60 olika länder, de flesta är speciellt intresserade av design, mode, musik och handel. Skolan är godkänd av CSN.

Undervisning

Alla lärare har italienska som modersmål och är yrkesutbildade i att undervisa i italienska som främmande språk. Undervisningen täcker språkets alla beståndsdelar, grammatik, ordförråd, tala, lyssna, läsa och skriva med moderna, stimulerande tekniker som underlättar snabb inlärning.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
Löpande kursstart
Kurs-ID
1090677
Pris
7100 kr