Italienska och matlagning i Taormina

Plats Utomlands

Språk och matlagning! På förmiddagen läser du italienska och på eftermiddagen får du lära dig laga siciliansk husmanskost.

Kursbeskrivning

Kursen i allmän italienska som finns på alla nivåer, lägger tonvikten på kommunikation som tar upp alla aspekter i språket, läs- och hörförståelse, tal och skrift, samt språkanalys. Du läser standard- eller intensivkursen i allmän italienska och tre tillfällen per vecka tillbringar du i köket och lär dig att tillaga siciliansk mat som du sedan avnjuter tillsammans med gruppen. Det finns två olika matlagningstillval:

Matlagning med mamma
Här sker matlagningen hemma hos en siciliansk familj. Du lär dig att tillaga traditionell siciliansk husmanskost som du sedan avnjuter tillsammans med gruppen. Bland annat får ni laga en ’primo piatto’ (pasta, risotto eller soppa), en ’secondo piatto’ (en huvudrätt som är vegetarisk eller med kött eller fisk), ’contorni’ (tillbehör som sallad eller grönsaker) och även en sötsak eller kaka.

Matlagning med professionell kock
Det här tillvalet är för dig som vill lära dig lite mer professionell och sofistikerad italiensk matlagning. Du får lära dig att laga en hel måltid med aptitretare, två ’primi piatti’, en ’secondo piatto’, ’contorni’ och efterrätt.

• 20 eller 30 lektioner italienska per vecka
  • Varje lektion är 45 minuter
  • 3 eftermiddagar à 3,5 timmar matlagning per vecka
  • Max 10 deltagare per grupp (max 12 under högsäsong 1/6 – 15/9)
  • Minimum 1 vecka
  • Mellan till avancerad nivå (B1 - C2)
  • Kursmaterial ingår
  • Minimiålder 17 år

Matlagning med mamma: 2500 kr per vecka
Matlagning med professionell kock: 3200 kr per vecka
Priset gäller tillvalet och kan endast bokas i kombination med en språkkurs.

Lektionstider

Måndag till fredag 9.30 – 13.00 eller 9.30 – 15.55 + matlagning

2020: valfri måndag från och med 17/2.

Ingen undervisning följande datum:
12/4, 25/4, 1/5, 2/6, 15/8, 1/11. Skolan håller stängt 16/11 2020 - 17/1 2021.

Skolan

Babilonia grundades 1992 och ligger i en nyligen restaurerad vacker, historisk villa i hjärtat av Taormina, ca 200 meter från den grekiska teatern. Till villan, som kallas ’Casa Silva’, hör en 600 kvm stor botanisk trädgård och byggnaden utgörs av ett kulturellt centrum med många olika aktiviteter, öppet både för lokalbefolkningen och internationella studenter. Skolan inryms på hela bottenvåningen samt i en extra byggnad. Här finns också ett kök som används för matlagningslektionerna. I byggnaden finns också en cafeteria.

Undervisning

Alla lärare är universitetsutbildade och utbildade att undervisa i italienska för utlänningar och många är flerspråkiga. De genomgår regelbundet träningsprogram för lärare för att vidareutveckla sin pedagogik. Lärarna har också veckomöten där de utbyter erfarenheter om undervisningen i grupperna och går igenom kursdeltagarnas framsteg. Kursprogrammen fokuserar på kommunikation genom läs- och hörförståelse, tal och skrift. Grammatiska strukturer presenteras i aktuella sammanhang och man använder sig av dagsaktuellt material som till exempel dagstidningar, bandade dialoger och video i undervisningen. Lärarna roterar veckovis för att variera undervisningen och gruppdynamiken.

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se