Italienska lek med grammatiken från nivå A2

Plats Kristianstad

Kan du många ord men har svårt att sätta ihop dem? Vill du undvika missförstånd för att du har valt fel ändelse? Tycker du att grammatik kan vara rolig om den presenteras på rätt sätt? Då är du välkommer till kursen!

Boka kursen nu

Mål

Efter kursen har du redskapen som gör dig säkrare när du pratar och skriver italienska. Du hittar rätt ändelse och ditt språk blir tydligare.

Kursinnehåll

Vi arbetar med de olika momenten på ett lekfullt sätt. Det blir korta grammatikgenomgångar och lekfulla övningar, där nivån på aktiviteterna anpassas till gruppen.

På kursen arbetar vi med:
  • Artiklar och substantiv
  • Regelbundna och oregelbundna böjningar. La mano, le mani? Il problema, i problemi.
  • Adjektiv och adverb: una signora bella o una bella signora?
  • Verb: igår, idag, imorgon. Hur säger man och när?
  • Prepositioner
  • Pronomen

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på italienska och fokus ligger på grammatikträning. Vi arbetar med par- och gruppövningar. Du förväntas vara aktiv på lektionerna. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena för att få ut mest av kursen.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst italienska tidigare. Du är på nivå A2 eller högre.
Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest.

Kurslitteratur

Du behöver inte köpa någon bok, men ha tillgång till dator för att arbeta mellan kurstillfällen. Vi arbetar med material på nätet, stenciler, spel, bilder.

Donatella Prete

Att kunna ett språk är ett måste, att kunna flera en tillgång.

Jag har alltid varit fascinerad av språk och möjligheten de ger att komma i kontakt med andra människor. Jag älskar att resa och lära känna nya platser, människor och kulturer.

Min resa började i barndomen via litteraturen. Kontakten med olika språk har alltid funnits, min mormor var fransyska.

Jag är född och uppvuxen i Rom, ett stenkast från Sankt Peterskyrkan där det myllrar av turister som pratar världens alla språk. Vid 17-årsålder träffade jag svensken som sedan skulle bli min man. Jag valde att läsa språk på universitetet och det blev naturligtvis svenska och skandinavisk litteratur. Efter utbildningen flyttade jag till Sverige och har nu bott i Skåne sedan 1991 och undervisat italienska på både Folkuniversitetet och under några år även på gymnasiet.

Det har varit roligt från första början att förmedla mitt språk och min kultur och uppleva mina kursdeltagares framsteg med italienskan. Med glatt humör arbetar jag för att öppna en möjlighet för dem till spännande möten med italiensktalande och intressanta upplevelser av italiensk kultur, litteratur och musik.

Under mina år i Sverige har det blivit undervisning på olika nivåer och jag har även författat läroböcker i italienska publicerade av Folkuniversitetets förlag.

Många elever och kursdeltagare från 9 till 90 år har passerat mina kurser, vissa har nöjt sig med de kunskaper som räcker för att klara sig som turist, andra har gått vidare och kan nu konversera på italienska, förstå skämt och ironi och uppleva Italien ”på riktigt”. Det är naturligtvis för mig en tillfredställelse!

Det som en gång var min huvudsysselsättning är nu en del av min fritid, då jag har andra arbetsuppgifter som nuförtiden fyller mina arbetsdagar. Men jag vill inte släppa undervisningen och den glädje man får tillbaka i mötet med mina kursdeltagare. Det är deras nyfikenhet som väcker mitt engagemang!

Resten av min fritid ägnar jag åt mina tre barn och ett nygammalt intresse, att dansa. Jag är med i föreningen DaT.Com, vi dansar tillsammans, uppträder ibland och bevisar att man aldrig är för gammal för att lära sig något nytt och ha kul ihop.

Benvenuto a partecipare ad uno dei miei corsi!

Donatella Prete

Kontakta Donatella Prete