Italienska - pranzo italiano

Plats Kristianstad

Lunch på italienska, en konversationskurs under lättsamma former. Un’occasione per esercitare il tuo italiano in buona compagnia.

Boka kursen nu
En kurs för dig som kan konversera på italienska. Utgångspunkten är att vi endast pratar italienska.

Kursinnehåll

Vi tränar på att konversera i olika sammanhang. Innehållet varierar med fokus på deltagarnas intressen och erfarenheter, maten vi äter, resor som vi precis har gjort, filmer vi har sett mm. Deltagarna har en stor möjlighet att påverka kursinnehållet genom att ta upp olika konversationsämne.

Mål

Målet är att du ska få mer flyt i din italienska.

Kursupplägg

Vi träffas varannan vecka (jämna veckor) på restaurangen för att äta lunch tillsammans medan vi pratar italienska. Fokus ligger på att öva din förmåga att delta i samtal och diskussioner om vardagliga händelser. Du tränar på att göra ditt tal säkert, flytande och naturligt.

Förkunskaper

Kursen passar dig som har kunskaper i italienska på nivå A2 och uppåt enligt Europarådets nivåskala. Det är viktigt att du vågar prata och att du går med på regeln att inget annat språk än italienska är tillåtet.

Kompl prisinfo

Lunchkostnad tillkommer.

Donatella Prete

Att kunna ett språk är ett måste, att kunna flera en tillgång.

Jag har alltid varit fascinerad av språk och möjligheten de ger att komma i kontakt med andra människor. Jag älskar att resa och lära känna nya platser, människor och kulturer.

Min resa började i barndomen via litteraturen. Kontakten med olika språk har alltid funnits, min mormor var fransyska.

Jag är född och uppvuxen i Rom, ett stenkast från Sankt Peterskyrkan där det myllrar av turister som pratar världens alla språk. Vid 17-årsålder träffade jag svensken som sedan skulle bli min man. Jag valde att läsa språk på universitetet och det blev naturligtvis svenska och skandinavisk litteratur. Efter utbildningen flyttade jag till Sverige och har nu bott i Skåne sedan 1991 och undervisat italienska på både Folkuniversitetet och under några år även på gymnasiet.

Det har varit roligt från första början att förmedla mitt språk och min kultur och uppleva mina kursdeltagares framsteg med italienskan. Med glatt humör arbetar jag för att öppna en möjlighet för dem till spännande möten med italiensktalande och intressanta upplevelser av italiensk kultur, litteratur och musik.

Under mina år i Sverige har det blivit undervisning på olika nivåer och jag har även författat läroböcker i italienska publicerade av Folkuniversitetets förlag.

Många elever och kursdeltagare från 9 till 90 år har passerat mina kurser, vissa har nöjt sig med de kunskaper som räcker för att klara sig som turist, andra har gått vidare och kan nu konversera på italienska, förstå skämt och ironi och uppleva Italien ”på riktigt”. Det är naturligtvis för mig en tillfredställelse!

Det som en gång var min huvudsysselsättning är nu en del av min fritid, då jag har andra arbetsuppgifter som nuförtiden fyller mina arbetsdagar. Men jag vill inte släppa undervisningen och den glädje man får tillbaka i mötet med mina kursdeltagare. Det är deras nyfikenhet som väcker mitt engagemang!

Resten av min fritid ägnar jag åt mina tre barn och ett nygammalt intresse, att dansa. Jag är med i föreningen DaT.Com, vi dansar tillsammans, uppträder ibland och bevisar att man aldrig är för gammal för att lära sig något nytt och ha kul ihop.

Benvenuto a partecipare ad uno dei miei corsi!

Donatella Prete

Har du frågor?

Kontakta Donatella Prete

donatella.prete@folkuniversitetet.se

Tid
19 feb 2020 - 30 jun 2020
On 12:15 - 13:00
To 12:15 - 13:00
Tillfällen
4
Studietimmar
4
Kurs-ID
1043762
Pris
675 kr