Italienska konversation A2-B1 lunchtid (distans)

Plats Göteborg

Kursen ges på distans

Boka kursen nu

Tills vidare erbjuder Folkuniversitetet kurser på distans i enlighet med myndigheternas rekommendationer. Distanskurserna funkar precis som våra vanliga kurser. Gruppen träffas på utsatt tid, men istället för att ses i våra lokaler håller vi den sociala distansen och träffas online.

För dig som främst vill satsa på att förbättra det muntliga språket. För att kunna gå den här kursen bör du minst ha upnått A2-nivå.

På kursen får du lära dig:

• samtala fritt och ledigt
  • förklara dina ståndpunkter
  • argumentera i problemsituationer

Kursupplägg

Under kursen får du möjlighet att prata kring nyheter, populärkultur, samhälle, politik, konst och kultur. Fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg.

Lärare

Din lärare har italienska som modersmål eller har bott en längre tid i ett italiensktalande land. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Christine Ruggeri

– Jag heter Christine Ruggeri och kommer från Marseille (Frankrike) men familjen är från Italien (Toscana).

På 70 talet flyttade jag till Milano där jag undervisade franska och italienska i några år och därefter bodde jag och arbetade i flera olika länder: Mexiko, Kongo, USA (New York) och Spanien.

Jag gillar att arbeta i en internationell miljö och att undervisa på ett varierat sätt (grammatik, rollspel, dialoger, ställa frågor, osv) för att du ska kunna kommunicera redan från början på mina kurser i franska eller italienska.

Christine Ruggeri

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10