Grekiska nybörjare - A1 del 1

Plats Norrköping

Det här är en nybörjarkurs i grekiska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter avslutad kurs kan du säga några meningar på grekiska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte har läst grekiska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna hälsa på grekiska samt förstå och bygga väldigt enkla meningar.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vardagsfraser
  • presentera dig själv och andra
  • ställa väldigt enkla frågor och förstå väldigt enkla svar
  • introduktion till målspråkets kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningens fokus ligger på muntlig kommunikation och läraren använder grekiska i hög utsträckning, även om du får grundläggande förklaringar på svenska. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har grekiska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Rafea Khalil

Rafea Khalil är lärare i grekiska och syrianska och har även studerat teologi på universitetet Kapodistriako panepistimio Athinon i Aten.

‒ Att jag blev lärare förändrade mitt liv. Det är ett fantastiskt yrke om än stressigt ibland. Jag vill gärna se mig som en humanist – medkänsla och självmedkänsla vägleder mig ofta. För det mesta är jag glad och positiv. Det finns så mycket i livet som ger glädje, litet som stort. Att få vara påhittig och kreativ är två egenskaper som jag skapar utrymme för så mycket jag bara kan, både i mitt arbete och på min fritid. Tid och kärlek vill jag ge till mina elever och mina vänner så mycket jag kan. De är de viktigaste som finns för mig.

Rafea Khalil, lärare på Folkuniversitetet i Linköping.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Tid
15 sep 2021 - 17 nov 2021
On 17:15 - 18:45
Tillfällen
10
Plats
S:t Persgatan 95, 60233 Norrköping
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1100738
Pris
1450 kr