Grekiska nybörjare - A1 del 1 Distans

Plats Linköping

Det här är en nybörjarkurs i grekiska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter avslutad kurs kan du säga några meningar på grekiska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte har läst grekiska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna hälsa på grekiska samt förstå och bygga väldigt enkla meningar.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vardagsfraser
  • presentera dig själv och andra
  • ställa väldigt enkla frågor och förstå väldigt enkla svar
  • introduktion till målspråkets kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningens fokus ligger på muntlig kommunikation och läraren använder grekiska i hög utsträckning, även om du får grundläggande förklaringar på svenska. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har grekiska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Froso Terzoglou

Froso är född och uppvuxen i Serres, en stad i norra Grekland och kom till Sverige för två år sedan för att ta sin masterexamen i etnicitet och migration. Nu bor hon i Norrköping.

Froso är utbildad lärare i grekiska, historia och litteratur och hon har undervisat både barn och vuxna under fem år. Hon har också haft enskild undervisning för bland annat nyanlända. 

‒ Välkommen till min kurs i grekiska. Här får du lära dig om det grekiska språket men också om grekisk kultur, den goda grekiska maten och landets långa historia. Tillsammans lär vi oss grundläggande ord och fraser och i slutet av kursen kommer du att kunna prata på grekiska.

Froso Terzoglou, lärare på Folkuniversitetet i Linköping.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
15 mar 2021 - 24 maj 2021
Må 19:00 - 20:30
Tillfällen
10
Studietimmar
20
Kurs-ID
1086922
Pris
1425 kr