Grekiska nybörjare - A1 del 1

Plats Göteborg

Det här är en nybörjarkurs i grekiska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter avslutad kurs kan du säga några meningar på grekiska.

Boka kursen nu

Det här är en kurs för dig som inte har läst grekiska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna hälsa på grekiska samt förstå och bygga väldigt enkla meningar.

På kursen får du lära dig:

• vardagsfraser
  • presentera dig själv och andra
  • ställa väldigt enkla frågor och förstå väldigt enkla svar
  • introduktion till målspråkets kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningens fokus ligger på muntlig kommunikation och läraren använder grekiska i hög utsträckning, även om du får grundläggande förklaringar på svenska. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har grekiska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10