Grekiska nybörjare - A1 del 1

Plats Göteborg

Det här är en nybörjarkurs i grekiska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter avslutad kurs kan du säga några meningar på grekiska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte har läst grekiska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna hälsa på grekiska samt förstå och bygga väldigt enkla meningar.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vardagsfraser
  • presentera dig själv och andra
  • ställa väldigt enkla frågor och förstå väldigt enkla svar
  • introduktion till målspråkets kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningens fokus ligger på muntlig kommunikation och läraren använder grekiska i hög utsträckning, även om du får grundläggande förklaringar på svenska. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har grekiska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Despoina Moysidou

"Språkinlärning är en spännande process som blir som mest meningsfull med en strukturerad undervisningsplan utförd på ett lekfullt sätt. Då får man energi att fortsätta, man tröttnar inte och man känner att man erövrar språket bit för bit."

"Jag är född i Grekland av grekiska föräldrar och de senast 4 åren har jag bott i Sverige. Jag älskar det grekiska språket för dess rikedom av filosofiska koncept, dess struktur, dess flexibilitet och speciellt för dess kontinuitet genom århundraden. Antikgrekisk kultur (demokrati, medicin, konst, hantverk, teater och filosofi) tillhör hela världen. Genom att lära sig grekiska får man en bättre tillgång till kulturen.

Jag har undervisat heltid som lärare i 17 år i grekland, all pedagogisk fördighet jag förvärvat tar jag in i min undervisning. Med varierade metoder, material och aktiviteter blir lektionerna levande, intressanta och fulla av utmaningar, glädje och skratt."

"Varmt välkommen, jag önskar dig en god start (Kali archi - Kali = bra, archi = början, i grekiska innebär det en välgångsönskan inför varje start)."

Despoina Moysidou

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
20 sep 2022 - 06 dec 2022
Ti 19:15 - 20:45
Tillfällen
12
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1139633
Pris
2350 kr