Grekiska B1 del 1

Plats Norrköping

Det här är den första kursen i grekiska på nivå B1. Du bygger på dina tidigare kunskaper och blir bättre på att tala om dina intressen och om saker i din omgivning.

Boka kursen nu

Förkunskaper


Det här är en kurs för dig som har läst grekiska A2 del 4 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Du kan redan känna igen enklare fraser, berätta kortfattat om dig själv och kommunicera med någon som talar långsamt och tydligt.


Mål

Målet för nivå B1* är du ska kunna förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva dig själv och din omgivning.


Kursinnehåll


På kursen får du lära dig:
  • förstå ord och fraser som rör dina personliga förhållanden
  • grammatik
  • samtala om vardagliga ämnen och aktiviteter som ligger nära dig själv
  • läsa och skriva enklare texter och meddelanden
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg


Undervisningen sker huvudsakligen på grekiska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Kursledare

Rafea Khalil

Rafea Khalil är lärare i grekiska och syrianska och har även studerat teologi på universitetet Kapodistriako panepistimio Athinon i Aten.

‒ Att jag blev lärare förändrade mitt liv. Det är ett fantastiskt yrke om än stressigt ibland. Jag vill gärna se mig som en humanist – medkänsla och självmedkänsla vägleder mig ofta. För det mesta är jag glad och positiv. Det finns så mycket i livet som ger glädje, litet som stort. Att få vara påhittig och kreativ är två egenskaper som jag skapar utrymme för så mycket jag bara kan, både i mitt arbete och på min fritid. Tid och kärlek vill jag ge till mina elever och mina vänner så mycket jag kan. De är de viktigaste som finns för mig.

Rafea Khalil, lärare på Folkuniversitetet i Linköping.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Tid
16 sep 2021 - 02 dec 2021
To 19:00 - 20:30
Tillfällen
12
Plats
S:t Persgatan 95, 60233 Norrköping
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1100543
Pris
1700 kr