Grekiska A1 del 3

Plats Växjö

Det här är den tredje kursen i grekiska på nivå A1.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som läst grekiska A1 del 2 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • mer ord om vardagslivet
  • mer uttryck i vardagssituationer
  • berätta om dig själv med korta meningar muntligt och skriftligt
  • mer information om språkets kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningens fokus ligger på muntlig kommunikation och läraren använder grekiska i hög utsträckning, även om du får grundläggande förklaringar på svenska. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har grekiska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Dimitrios Kotremagias

”Att resa blev synonymt för mig med att äta den lokala maten och förstå det lokala språket, med andra ord även en resa för sinnena.”

Dimitrios är född i Växjö med en grekisk far och kroatisk mot. Under sina många resor till sina föräldrars hemländer växte fascinationen för ländernas matkultur gradvis med åldern. Dimitrios vill visa att matlagning inte behöver vara svårt eller dyrt för att det ska vara roligt samt att få en utsökt måltid. 

Dimitrios har haft ett brinnande intresse för mat sedan tonåren, och arbetar förutom som cirkelledare på Folkuniversitetet även inom resebranschen.

Dimitrios Kotremagias

Har du frågor?

Kontakta Sanna Krizmanic

sanna.krizmanic@folkuniversitetet.se

Tid
08 sep 2020 - 27 okt 2020
Ti 18:30 - 20:00
Tillfällen
8
Plats
Lineborgsplan 11, 35233 Växjö
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1072714
Pris
1395 kr