Grekiska A1 del 2

Plats Växjö

Det här är den andra kursen i grekiska på nivå A1.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som läst grekiska A1 del 1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på grekiska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med övningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har grekiska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Dimitrios Kotremagias

”Att resa blev synonymt för mig med att äta den lokala maten och förstå det lokala språket, med andra ord även en resa för sinnena.”

Dimitrios är född i Växjö med en grekisk far och kroatisk mot. Under sina många resor till sina föräldrars hemländer växte fascinationen för ländernas matkultur gradvis med åldern. Dimitrios vill visa att matlagning inte behöver vara svårt eller dyrt för att det ska vara roligt samt att få en utsökt måltid. 

Dimitrios har haft ett brinnande intresse för mat sedan tonåren, och arbetar förutom som cirkelledare på Folkuniversitetet även inom resebranschen.

Dimitrios Kotremagias

Har du frågor?

Kontakta Sanna Krizmanic

sanna.krizmanic@folkuniversitetet.se

Tid
11 feb 2020 - 31 mar 2020
Ti 18:30 - 20:00
Tillfällen
8
Plats
Lineborgsplan 11, 35233 Växjö
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1044535
Pris
1395 kr