Franska och fotografi i Aix-en-Provence

Plats Utomlands

En kurs för dig som är intresserad av fotografi och vill öva franska och upptäcka Provence genom kameralinsen!

Anmäl dig här

Kursbeskrivning

På förmiddagen läser du allmän franska i standardkursen. På ett effektivt sätt förbättrar du "flytet" i språket, ökar ordförrådet och får en allmänt större säkerhet i språkanvändningen. Tonvikten ligger på muntlig konversation. Grammatik och ordförråd studeras via rollspel, debatter och föredrag, vilket kräver att varje deltagare är ständigt aktiv. På eftermiddagar får du följa med på rundtur i Aix-en-Provence, Marseille och Avignon tillsammans med en professionell fotograf. Du får tips och råd samtidigt som du lär känna städerna genom ett kameraperspektiv och utökar ditt ordförråd inom fotografin. Ta med egen kamerautrustning, även mobilkamera går bra!

  • 20 lektioner i franska per vecka + 17 timmar aktiviteter
  • Varje lektion är 45 minuter
  • En eftermiddag med fotografering i Aix per vecka
  • En eftermiddag med fotografering i Marseille per vecka
  • En heldagsutflykt med fotografering i Avignon
  • Max 10 deltagare per grupp
  • Låg till avancerad nivå (A1 - C1, ej nybörjare)
  • Kurslängd 2 veckor
  • Kursmaterial ingår för språklektionerna, men ta med egen kamera
  • Minimiålder 18 år

Minimum 4 anmälda deltagare krävs för att kursen ska kunna starta. Vid färre än 4 deltagare i gruppen förbehåller sig skolan rätten att ändra antalet aktivitetstimmar.

Kursavgift

12 100 kr

Lektionstider

Måndag till fredag 9.00 – 12.30 + aktiviteter

Startdatum

2020: 16/3, 11/5, 20/7, 28/9.

Ingen undervisning följande datum:
1/1, 13/4, 1/5, 8/5, 21/5, 1/6, 14/7, 15/8, 1/11, 11/11.
Lektioner som skulle ha hållits på helgdagen flyttas till andra dagar samma vecka.

Skolan

IS Aix-en-Provence grundades av oss på 70-talet. Delar av den administrativa personalen är skandinavisk men alla lärare är från Frankrike. Skolan är inrymd i en nyrenoverad byggnad, omgiven av en vacker trädgård, ca 10 minuters promenadväg från centrum. Här har man nära till små trevliga restauranger, bagerier och affärer. På skolan finns 16 undervisningslokaler med luftkonditionering, ett multimediarum för självstudier, terrasser och en liten trädgård med damm. Fritt wifi finns tillgängligt i hela byggnaden.

Undervisning

Undervisningen bygger på muntlig kommunikation och metodiken gör att alla deltagare är aktiva. Man använder sig ofta av tidningsartiklar, radioprogram och video i undervisningen. Genom att diskutera dagsaktuella händelser i vardags- och näringslivet får du lära dig en modern franska. Materialet anpassas till gruppens nivå och eventuella intresseområden.

Tid
Löpande kursstart
Kurs-ID
918777
Pris
12100 kr