Det provensalska köket i Aix-en-Provence

Plats Utomlands

Lär känna det provensalska köket och bättra samtidigt på din franska!

Kursbeskrivning

Språklektioner under förmiddagarna standardkursen kombineras med olika aktiviteter med fokus på gastronomi och matlagning. I kursen ingår bland annat besök på en olivoljekvarn och vingård, vinprovning samt presentation av traktens läckerheter. Vi besöker även den lokala matmarknaden och lär oss laga regionens rätter, som guppen sedan avnjuter tillsammans. Guidad tur i Aix ingår också samt presentation och provsmakning av franska ostar.

Vid färre än 4 deltagare i gruppen förbehåller sig skolan rätten att ändra antalet aktivitetstimmar.

  • 20 lektioner per vecka
  • Varje lektion är 45 minuter
  • Ca 15 timmar aktiviteter inom gastronomi per vecka
  • Max 10 deltagare per grupp
  • Kurslängd 2 veckor
  • Låg till avancerad nivå (A1 - C1, ej nybörjare)
  • Kursmaterial ingår

Kursavgift

12 400 kr

Lektionstider

Måndag till fredag 9.00 – 12.30 + aktiviteter eftermiddagar eller kvällar 14.00 – 21.30 (tiden för aktiviteterna varierar).

Startdatum

2022: 14/3, 7/6 (tisdag), 12/9

Ingen undervisning följande datum:
1/1, 18/4, 26/5, 6/6, 14/7, 15/8, 1/11, 11/11.
Lektioner som skulle ha hållits på helgdagen flyttas till andra dagar samma vecka.

Skolan

IS Aix-en-Provence grundades av oss på 70-talet. Delar av den administrativa personalen är skandinavisk men alla lärare är från Frankrike. Skolan är inrymd i en nyrenoverad byggnad, omgiven av en vacker trädgård, ca 10 minuters promenadväg från centrum. Här har man nära till små trevliga restauranger, bagerier och affärer. På skolan finns 16 undervisningslokaler med luftkonditionering, ett multimediarum för självstudier, terrasser och en liten trädgård med damm. Fritt wifi finns tillgängligt i hela byggnaden.

Undervisning

Undervisningen bygger på muntlig kommunikation och metodiken gör att alla deltagare är aktiva. Man använder sig ofta av tidningsartiklar, radioprogram och video i undervisningen. Genom att diskutera dagsaktuella händelser i vardags- och näringslivet får du lära dig en modern franska. Materialet anpassas till gruppens nivå och eventuella intresseområden.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
Löpande kursstart
Tillfällen
10
Studietimmar
40
Kurs-ID
108530
Pris
12400 kr