Franska bokcirkel

Plats Linköping

Vill du lära dig mer om fransk skönlitteratur samt utveckla dina franska muntliga färdigheter?

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här en kurs för dig som har gymnasiekompetens i franska, har läst franska på nivå B1/B2 eller har motsvarande kunskaper. Du vill utveckla din franska genom att läsa skönlitterära texter och diskutera dem med dina kurskamrater. Du vill lära dig mer om fransk skönlitteratur och läsa uppmanande texter.


Mål

Att kunna läsa kortare noveller och övriga skönlitterära texter, att ha kunskaper om litterära riktningar och de mest inflytelserika författarna i den franska skönlitteraturen.


Innehåll och upplägg

Vi kommer att läsa tillsammans avsnitt ur franska skönlitterära texter från 1800- och 1900-talet och sedan kommer vi att diskutera dem tillsammans. Läraren kommer också att ge en kort föreläsning om de författare och de litterära rörelser som diskuteras. Föreläsning och diskussioner sker på franska. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Det finns möjlighet att lägga till tillfälle om det finns intresse.

Mariana Elsner

Mariana Elsner kommer ursprungligen från Chile och jobbar idag som lärare i spanska och franska på Folkuniversitetet. Som barn växte Mariana upp i en tvåspråkig värld då hon gick i en fransk skola där hon lärde sig franska.

Mariana har studerat filosofi på Universidad de los Andes i Chile och tillämpad etik vid Linköpings Universitetet. I sina studier i filosofi läste hon även latin och forngrekiska och upptäckte där sin kärlek för språk.

Nu utbildar hon sig till språklärare i spanska och franska samt till filosofilärare mot gymnasiet. Hon älskar skönlitteratur, att ta hand om sina kaniner och att ständigt hitta nya roliga saker att göra i klassrummet med sina studenter.

Mariana Elsner

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
14 nov 2020 - 14 nov 2020
Lö 10:15 - 12:30
Tillfällen
1
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223 Linköping
Visa på karta
Studietimmar
3
Kurs-ID
1077058
Pris
175 kr