Föreläsning - Arktis, segling till N. Distans Live

Plats Distans

Följ med på ett fantastiskt äventyr i Norra ishavet. Eric André berättar om en spännande segling till Nordpolen. Föreläsningen sänds online via verktyget Zoom.

Boka kursen nu

Föreläsningen ser du på distans med hjälp av systemet "Zoom". Det är lätt att hantera och du kommer få instruktioner via e-post om hur det går till. Zoom laddar du ned gratis på din dator eller surfplatta.

Vill du hellre se föreläsningen på plats i Folkuniversitetets aula på Kungstensgatan 45 i Stockholm så går det också - se länken längre ned på denna sida.

Gå ombord med Eric på "Babouch'ty", en hybridfarkost, en katarmaran/släde/isjakt, för att uppleva ett fantastiskt äventyr i Norra ishavet. Målet är att för första gången segla rutten Alaska-Nordpolen-Spetsbergen sommaren 2018. Besättningen håller stånd mot isbjörnar, oväder, ishinder samt mot ett nyckfullt och rufft men fantastiskt hav! Ett verkligt äventyr i ett hav vars packis är dömd till att försvinna. Ett äventyr som fick Shackletonpriset 2019.

Föreläsaren, Eric André, är från Grenoble i Frankrike och bor sedan 2005 i Stockholm med sin fru och sina fyra barn. Han har resor och natursporter som passion och tycker om att dela sina erfarenheter med andra, gärna från ett miljötänkande perspektiv.

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se