Fransk roman på söndagar -Distans live

Plats Distans

Vous brûlez d´envie de lire les derniers romans parus en France. Vous vous passionnez pour les discussions basées sur ces romans. Votre but est d´enrichir votre vocabulaire, alors ce cours va vous enchanter! Soyez les très bienvenus(es)!

Boka reservplats

Kurstillfällen

Vi träffas via Zoom var tredje söndag så du har gott om tid att läsa mellan träffarna!

Förkunskaper

Du bör kunna läsa och prata franska på en B2/C1 nivå.

Kursupplägg

Undervisningen sker på franska och fokus ligger på muntlig kommunikation baserad på romanen. Räkna med några timmars läsning mellan kurstillfällena.

Vi kommer att läsa Les enfants sont rois - Delphine De Vigan (Gallimard förlag). Finns att köpa på t.ex. Bokus eller Franska bokhandeln i Lund. På första träffen kommer vi att diskutera fram till sidan 50, så läs det inför första söndagen.

Lärare

Din lärare har franska som modersmål och har bott en längre tid i ett fransktalande land. Pedagogen har en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kursledare

Sophie Imberechts

Sophie - som är född i södra Belgien, en äkta vallon, givetvis fransktalande som Jacques Brel - beskriver sig själv så här:

"Jag brinner för att sprida kärlek till franska språket med humor, krav, romaner verbböjningar och idiomatiska uttryck. När jag inte stimulerar kursdeltagare så rider jag i skogen på mitt lilla sto och spanar efter kantareller."

Sophie Imberechts, Örebro

Har du frågor?

Kontakta Jenny Johansson

jenny.johansson@folkuniversitetet.se

Tid
27 mar 2022 - 14 aug 2022
Sö 16:30 - 18:00
Tillfällen
8
Studietimmar
16
Kurs-ID
1120308
Pris
1500 kr