Bokcirkel på franska B2/C1 - Distans Live

Plats Distans

Utveckla din franska genom att läsa och diskutera fransk litteratur! Kursen ges helt på distans via Zoom.

Boka reservplats

Förkunskaper

Du behöver ha kunskaper i franska på minst nivå B2*, men du behöver inte ha tillgodogjort dig nivån helt och hållet. Du kan oförberett delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Mål

Målet med kursen är att du ska utveckla din förmåga att tillgodogöra dig fransk litteratur, samt din förmåga att samtala och diskutera på franska om många olika ämnen.

Innehåll och upplägg

Tillsammans med läraren utformar ni kursen kring romaner och andra skönlitterära texter. All läsning sker mellan träffarna, så räkna med några timmars läsning mellan kurstillfällena.

Kursen äger rum helt och hållet på distans. Ni träffas i ett digitalt klassrum via Zoom en gång i veckan under åtta veckor. Du behöver inte själv ha ett Zoom-konto, utan du får en länk från läraren och kan enkelt ansluta via den.

Lärare

Din lärare har franska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Information om kurslitteratur följer med kallelsen till kursen. Kurslitteraturen bestäms även delvis tillsammans under kursens gång. Kurslitteraturen ingår inte i kursen, utan du behöver själv köpa den och ta med till kursen.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
21 feb 2022 - 25 apr 2022
Må 19:00 - 20:30
Tillfällen
8
Studietimmar
16
Kurs-ID
1119959
Pris
1550 kr