Franska nybörjare - A1 del 1

Plats Trollhättan

Det här är en nybörjarkurs i franska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på franska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte har läst franska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på franska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har franska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Mikaël Sanglier

Hej! Jag kom till Sverige för ett och halv år sedan, i Sverige arbetar jag som inköpsansvarig. Numera även som utbildare i franska på folkuniversitetet. Det ska bli mitt stora nöje att dela med mig av mitt språk och den franska kulturen. Franska språket är komplicerat, men det roliga är att våra språk ibland har likheter. För att lära sig franska på ett bra sätt måste du behärska grunderna, arbeta på svårheter i och med det förbättrar du dina kunskaper. Oavsett vilken nivå du väljer ska du utveckla dina kunskaper steg för steg. Det ska bli trevligt att träffas!

Mikaël Sanglier

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Trollhättan. Tel: 0520 - 50 50 75

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
12 mar 2020
To 18:00 - 20:30
Tillfällen
8
Plats
Garvaregatan 15, 46130 Trollhättan
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1046917
Pris
1625 kr