Franska nybörjare - A1 del 1

Plats Trollhättan

Det här är en nybörjarkurs i franska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på franska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte har läst franska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på franska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har franska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Claude Pettersson

Bonjour et bienvenue!

Jag heter Claude Pettersson. Jag föddes och levde nära Paris i 30 år innan jag flyttade till Sverige. Jag har rötter i södra Frankrike och i franska Karibien så jag är ett praktexempel på vår stormiga och passionerade franska historia. Jag bor i Trollhättan och älskar god mat, kommunikation, språk och musik men mest av allt natur.

Jag jobbar med grundkurs A1 för dig som vill börja lära dig franska och med B1 som är till för dig som har kunskap i enkel och långsammare konversation och skrift samt vill utveckla dina förmågor.

Jag har undervisat i språk i grundskola sedan 1997 men också till vuxna på Folkuniversitet i Täby och andra områden runt Stockholm.

Vill du lära dig hantera en beställning på restaurangen, fråga efter vägen i en stad under din semester i Frankrike eller annat fransktalande land och inleda småprat om vädret och livet med fransmän och -kvinnor är du på rätt ställe hos oss! Som vi säger:  "Impossible n’est pas français!”. Mitt mål är att du ska känna dig säker och trygg att prata och få lite av vår fransk värme och glöd med dig här i Norden.

En av mina favoritcitat är “Senare kommer det bli försent. Vårt liv händer nu.” (Jacques Prévert. “Plus tard, il sera trop tard. Notre vie, c’est maintenant”)

Claude Pettersson är kursledare i franska på Folkuniversitetet i Trollhättan

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Trollhättan. Tel: 0520 - 50 50 75

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Tid
28 feb 2022
Må 18:00 - 19:30
Tillfällen
10
Plats
Garvaregatan 15, 46130 Trollhättan
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1113671
Pris
1775 kr