Franska nybörjare - A1 del 1

Plats Stockholm

Satsa två veckor på att lära dig franska på Folkuniversitetet! Vi erbjuder en extra INTENSIV nybörjarkurs för dig som vill lära dig grunderna i franska på kort tid.

Boka kursen nu

INTENSIVKURS

Undervisningen sker till största delen helt och hållet på franska (med kursmaterial helt på franska). I samarbete med Institut Français de Suède och Alliance Française.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte har läst franska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:
  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva på franska om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Kursen är intensiv och går kvällstid under två veckor måndag - torsdag samt måndag - onsdag. Studietakten är hög. Det krävs att man lägger ner tid på hemarbete mellan lektionstillfällena. Undervisningen sker huvudsakligen på franska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg.

Lärare

Din lärare har franska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

I samarbete med Institut Français de Suède och Alliance Française.

Institut Français de Suède hjälper oss med att ständigt fortbilda våra lärare. Då du läser franska hos oss erbjuds du gratis ett års medlemskap i Alliance Française. Som medlem betalar du inget för träffarna utan endast för förtäringen.

Kursledare

Christine Gil

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
13 jun 2022 - 22 jun 2022
Må 16:45 - 19:00
Ti 16:45 - 19:00
On 16:45 - 19:00
To 16:45 - 19:00
Tillfällen
7
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
21
Kurs-ID
1135197
Pris
2350 kr