Franska nybörjare - A1 del 2

Plats Kalmar

Det här är en nybörjarkurs i franska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på franska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte har läst franska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på franska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har franska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Celine Anais Steib

Jag är en före detta forskare i biologi som har bestämt sig att bli lärare. Jag kommer från Frankrike och På folkuniversitetet håller jag kurser i franska, samtidigt  som jag studerar till till gymnasielärare i biologi, naturkunskap och kemi.

När du kommer till min franskakurs är det viktigt att du har tydliga mål och att du vet varför du vill lära er franska. Är det för att du har släktingar som bor i Frankrike? Är det för jobbet, som hobby eller för att resa ofta till Frankrike?

Jag gillar att anpassa mig till era önskemål och det finns många skäl till att man vill lära sig ett nytt språk.

Jag kan prata franska, engelska, svenska och tyska. Det som är viktigast för mig är att kunna kommunicera med andra, både muntligt och skriftligt. Samtidigt tycker jag om att läsa olika språk och att titta på olika media för att skapa nytt vokabulär!

Har du frågor?

Kontakta Anita Fransson

anita.fransson@folkuniversitetet.se

Tid
11 okt 2022 - 29 nov 2022
Ti 19:15 - 20:45
Tillfällen
8
Studietimmar
16
Kurs-ID
1137169
Pris
1395 kr