Franska nybörjare - A1 del 1

Plats Göteborg

Det här är en nybörjarkurs i franska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på franska.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte har läst franska tidigare.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på franska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har franska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Brigitte Angoumare

Språk öppnar världar och hjälper oss att förstå varandra. Att lära sig ett språk är mer än att lära sig ord och grammatik. Det är främst ett sätt att öppna sig mot en annan kultur, att förstå eller åtminstone att lära känna andra kulturer och vanor.

Jag heter Brigitte Angoumare och jag undervisar i franska och engelska som främmande språk på Folkuniversitetet. Jag är född och uppvuxen i Le Havre i Frankrike. Jag bodde senare i England, West Yorkshire, cirka 10 år. Jag är utbildad lärare och har min lärarexamen från Leeds Metropolitan University. Mitt modersmål är franska men engelska är mitt andra modersmål. Jag har undervisat franska i high schools i England och Jersey. Jag undervisade elever i grundskola motsvarande årskurs 7 till 9, främst i franska och lite tyska samt förberedde eleverna för GCSE. 

Efter Jersey kom jag tillbaka till Frankrike där jag arbetade både som språklärare deltid och i industri som tvåspråkig verkställande assistent i ett hamnbolag. I Frankrike undervisade jag studenter i åldrarna 2 till 16 år. Jag har också jobbat mycket med privat undervisning i engelska och franska för vuxna elever i privata och offentliga sektorer. 

Jag har haft tur att kunna bo på olika platser i Europa och jag är väldigt intresserad av att lära mig andra språk. Jag hoppas att jag kan kommunicera min glädje att lära sig ett annat språk och kultur till alla mina studenter! 

Brigitte Angoumare

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
04 nov 2020 - 09 dec 2020
On 17:30 - 19:00
Tillfällen
6
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1083532
Pris
1125 kr