Franska B2 konversation och grammatik

Plats Stockholm

Vill du bli bättre på att prata samtidigt som du känner att du behöver förbättra dina grammatiska kunskaper kan detta vara en kurs för dig! Här kombineras konversation och grammatik.

Boka kursen nu

Målgrupp
En påbyggnadskurs i franska för dig som har kunskaper motsvarande nivå B2 enligt Europarådets nivåskala. För att få en grupp med deltagare som ligger på samma kunskapsnivå rekommenderar vi alla deltagare som vill ta en kurs på denna nivå att göra vårt nivåinplaceringstest. Testet kan du ladda ner från vår hemsida. Du kan även skicka efter den per post.

Mål
Du får lära dig att klart uttrycka idéer och åsikter inom flera ämnesområden på ett mer spontant sätt. Du ska kunna kommunicera utan missförstånd.

Undervisningsform/kursupplägg
Kursen går en gång i veckan under 12 veckor. Totalt 24 studietimmar. Undervisningen sker helt på franska. Vi arbetar med parövningar, hörförståelseövningar och konversation. Deltagarna skall vara aktiva i språket under lektionerna. Vissa hemuppgifter förekommer. Det kan vara att läsa igenom och förstå lättare texter. Max 10 deltagare.

Litteratur och material
Kostnad för kurslitteratur tillkommer. Kursbok anges på kallelsen.

Lärare

Din lärare har franska som modersmål eller har bott en längre tid i ett fransktalande land. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Fortsättningsmöjligheter
Vi erbjuder fortsättningskurser till alla pågående kurser förutsatt att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Vår ambition är att du skall få samma tid, lärare och lokal på din fortsättningskurs som du hade tidigare. Vi vill dock reservera oss för att vi i enstaka fall kan bli tvungna att göra ändringar.

I samarbete med Institut Français de Suède och Alliance Française.

Institut Français de Suède hjälper oss med att ständigt fortbilda våra lärare. Då du läser franska hos oss erbjuds du gratis medlemskap i Alliance Française under första året (det vill säga hösten samt följande år för höstelev och ett kalenderår för vårelev). Som medlem betalar du inget för träffarna utan endast för förtäringen.

Kursledare

Pierre Barin-Turica

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
12 feb 2021 - 14 maj 2021
Fr 16:30 - 18:00
Tillfällen
12
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1090126
Pris
2875 kr