Franska B1 konversation och grammatik

Plats Stockholm

Vill du bli bättre på att prata samtidigt som du känner att du behöver förbättra dina grammatiska kunskaper kan detta vara en kurs för dig! Här kombineras konversation och grammatik.

Boka reservplats

Förkunskaper
Dina kunskaper bör motsvara nivån B1 enligt Europarådets nivåskala. Om du är osäker på din nivå rekommenderar vi vårt inplaceringstest som finns på vår hemsida och även kan fås per post.

Mål
Efter genomgången kurs ska du ha förbättrat ditt tal och blivit säkrare på att uttrycka dig i kända vardagliga ämnen.

Innehåll
På våra konversationskurser får du arbeta med rollspel, dialoger och diskussioner. De andra deltagarna är en viktig resurs i dina språkstudier. Språk är ett medel för kommunikation! Det är därför viktigt att ha tillfälle att kommunicera med andra. Du utökar ditt ordförråd och får också hjälp med besvärliga grammatikavsnitt.

Undervisningsform/kursupplägg
Kursen går en gång i veckan under 12 veckor. Totalt 24 studietimmar. Undervisningen sker så långt som möjligt på språket som du studerar. Vi arbetar med parövningar, hörförståelseövningar och konversation. Deltagarna skall vara aktiva i språket under lektionerna. Vissa hemuppgifter förekommer. Det kan vara att läsa igenom och förstå lättare texter. Högst 10 deltagare i denna grupp.

Litteratur och material
Kostnad för eventuell kurslitteratur tillkommer. Kursbok anges på kallelsen.

Lärare

Din lärare har franska som modersmål eller har bott en längre tid i ett fransktalande land. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Fortsättningsmöjligheter
Vi erbjuder fortsättningskurser till alla pågående kurser förutsatt att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Vår ambition är att du skall få samma tid, lärare och lokal på din fortsättningskurs som du hade tidigare. Vi vill dock reservera oss för att vi i enstaka fall kan bli tvungna att göra ändringar.

I samarbete med Institut Français de Suède och Alliance Française.

Institut Français de Suède hjälper oss med att ständigt fortbilda våra lärare. Då du läser franska hos oss erbjuds du gratis medlemskap i Alliance Française under första året (det vill säga hösten samt följande år för höstelev och ett kalenderår för vårelev). Som medlem betalar du inget för träffarna utan endast för förtäringen.

Kursledare

Anna Nowak

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
08 feb 2021 - 03 maj 2021
Må 18:00 - 19:30
Tillfällen
12
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1090093
Pris
2875 kr