Franska konversation och litteratur

Plats Karlskrona

I denna kurs läser vi kortare texter eller noveller och diskuterar innehållet tillsammans. Du tränar på att uttrycka dig muntligt.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Läsning är ett effektivt sätt att utveckla sitt språk och framförallt sitt ordförråd. I kursen läser vi korta noveller och arbetar med frågor kring texten. På lektionerna diskuterar vi texten och svaren på frågorna.

På kursen får du lära dig att:
  • läsa korta franska texter
  • försöka uttrycka dig på franska
  • anpassa tal och text efter mottagare

Mål

Träna på läsförståelse och utöka sitt ordförråd.

Kursupplägg

Undervisningen sker mestadels på franska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från den litteratur vi läser och arbetar med konversationsövningar. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Förkunskaper

Den här är en kurs för dig som har kunskaper i franska på B nivå.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen eller ges vid första kurstillfället.
Noveller, romaner och tidningsartiklar används som kurslitteratur.

Kursledare

Ragnhild Nordesjö

"Opera och franska - det är livet!"

Jag har alltid älskat att sjunga och att lyssna på opera. I skolan var mina favoritämnen franska och körsång. Först utbildade jag mig till lärare i engelska, franska och ryska. Samtidigt tog jag sånglektioner. Sedan tog sången överhanden och jag studerade vid Operastudio 67 (nuvarande Kulturama) och Operahögskolan i Stockholm.

Under årens lopp har jag varvat språkundervisning med engagemang i olika fria operagrupper, koncerter i kyrkor, romanssång och en period på Norrlandsoperan.

Nu är det roligt att förmedla min kunskap och erfarenhet från operavärlden och hålla i studierna av franska noveller.

Ragnhild Nordesjö

Har du frågor?

Kontakta Anita Fransson

anita.fransson@folkuniversitetet.se

Tid
14 sep 2022 - 02 nov 2022
On 17:30 - 19:00
Tillfällen
8
Studietimmar
16
Kurs-ID
1136714
Pris
1395 kr