Franska konversation B2 Förmiddag

Plats Göteborg

Håll din franska vid liv med hjälp av en konversationskurs. Du får bygga upp ditt ordförråd och samtidigt träna din förmåga att använda språket otvunget i olika situationer genom lärarledda samtal om olika teman.

Boka kursen nu

Målgrupp

För dig som främst vill satsa på att förbättra det muntliga språket.För att kunna gå den här kursen bör du minst ha läst ca 36 timmar på B1-nivå.

Mål

Under kursen får du möjlighet att prata kring nyheter, populärkultur, samhälle, politik, konst och kultur – du som deltagare är med och väljer samtalsämne.

Innehåll

På kursen får du lära dig:

  • samtala fritt och ledigt
  • förklara dina ståndpunkter
  • argumentera i problemsituationer

Kursupplägg

Fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg.

Kursledare

Brigitte Angoumare

Språk öppnar världar och hjälper oss att förstå varandra. Att lära sig ett språk är mer än att lära sig ord och grammatik. Det är främst ett sätt att öppna sig mot en annan kultur, att förstå eller åtminstone att lära känna andra kulturer och vanor.

Jag heter Brigitte Angoumare och jag undervisar i franska och engelska som främmande språk på Folkuniversitetet. Jag är född och uppvuxen i Le Havre i Frankrike. Jag bodde senare i England, West Yorkshire, cirka 10 år. Jag är utbildad lärare och har min lärarexamen från Leeds Metropolitan University. Mitt modersmål är franska men engelska är mitt andra modersmål. Jag har undervisat franska i high schools i England och Jersey. Jag undervisade elever i grundskola motsvarande årskurs 7 till 9, främst i franska och lite tyska samt förberedde eleverna för GCSE. 

Efter Jersey kom jag tillbaka till Frankrike där jag arbetade både som språklärare deltid och i industri som tvåspråkig verkställande assistent i ett hamnbolag. I Frankrike undervisade jag studenter i åldrarna 2 till 16 år. Jag har också jobbat mycket med privat undervisning i engelska och franska för vuxna elever i privata och offentliga sektorer. 

Jag har haft tur att kunna bo på olika platser i Europa och jag är väldigt intresserad av att lära mig andra språk. Jag hoppas att jag kan kommunicera min glädje att lära sig ett annat språk och kultur till alla mina studenter! 

Brigitte Angoumare

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
25 okt 2021 - 29 nov 2021
Må 09:15 - 11:45
Tillfällen
6
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1112070
Pris
1925 kr