Franska nybörjare A1 del 1 - intensiv 1 vecka

Plats Göteborg

Det här är en intensivkurs under en vecka för dig som aldrig tidigare har studerat franska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig.

Boka nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte har läst franska tidigare.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i franska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva på franska om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på franska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med lite hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har franska som modersmål eller har bott en längre tid i ett fransktalande land. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer oftast med kallelsen till kursen.

Kursledare

Christine Ruggeri

– Jag heter Christine Ruggeri och kommer från Marseille (Frankrike) men familjen är från Italien (Toscana).

På 70 talet flyttade jag till Milano där jag undervisade franska och italienska i några år och därefter bodde jag och arbetade i flera olika länder: Mexiko, Kongo, USA (New York) och Spanien.

Jag gillar att arbeta i en internationell miljö och att undervisa på ett varierat sätt (grammatik, rollspel, dialoger, ställa frågor, osv) för att du ska kunna kommunicera redan från början på mina kurser i franska eller italienska.

Christine Ruggeri

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
12 jun 2023 - 16 jun 2023
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
mån 12 jun 2023 kl 09:30-12:30
  • tis 13 jun 2023 kl 09:30 - 12:30
  • ons 14 jun 2023 kl 09:30 - 12:30
  • tor 15 jun 2023 kl 09:30 - 12:30
  • fre 16 jun 2023 kl 09:30 - 12:30
Plats
Norra Allégatan 6, 41301 GÖTEBORG
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
302220
Pris
2350 kr