Franska B1+ Distans Live

Plats Distans

Du lär dig att föra komplexa samtal, argumentera och berätta om dina drömmar och förhoppningar. Detta är en kurs för dig som redan har grundläggande kunskaper i franska och vill utvecklas ytterligare i språket. Kursen är online.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har påbörjat nivå B1 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper i franska. Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest.

Mål

Efter kursen har du en stor del av kunskaperna i franska på nivå B1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå B1 kan du oförberedd delta i vardagliga samtal på franska, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • förstå tydligt standardspråk
  • kommunicera i situationer som kan uppstå vid en resa till ett fransktalande område
  • samtala om familj och arbete
  • berätta om drömmar, förhoppningar och mål
  • ge skäl och förklaringar till dina åsikter

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på franska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa olika slags texter, till exempel tidningstexter och lättlästa romaner, och arbeta med presentationer. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Kursen är online och du följer den på utsatt dag och tid. Du behöver ha tillgång till dator med kamera, mikrofon, högtalare samt internet.

Lärare

Din lärare har franska som modersmål.

Kurslitteratur

Du använder kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen eller vid första kurstillfället.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Janine Sages

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
30 aug 2022 - 01 nov 2022
Ti 19:15 - 20:45
Tillfällen
10
Studietimmar
20
Kurs-ID
1136982
Pris
2245 kr