Franska B2 del 2

Plats Karlstad

Det här är den andra kursen i franska på nivå B2. Här lär du dig att förstå komplexa texter och samtala i både yrkes- och vardagssituationer.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst nivå B2 del 1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna på nivå B2 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå B2 förstår du huvuddragen i komplexa texter på språket och samtalar nästan obehindrat om olika ämnen.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • fackuttryck
  • läsa komplexa texter
  • samtala fritt och ledigt
  • förklara dina ståndpunkter
  • argumentera i problemsituationer

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på målspråket och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa romaner i originalutgåva och lyssna på bland annat dagsaktuella nyhetssändningar. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med en del hemarbete mellan kurstillfällena för att få störst utbyte av kursen.

Lärare

Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning. Många gånger har den språket som modersmål eller har bott en längre tid i ett land där språket talas.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer oftast med kallelsen till kursen. Många gånger kan du köpa den på kursen.

Kursledare

Stefan Blomkvist

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Karlstad. Tel: 054 - 19 58 48

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
23 jan 2020 - 19 mar 2020
To 17:30 - 19:00
Tillfällen
8
Plats
Älvgatan 3, 65225 Karlstad
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1045797
Pris
1900 kr