Franska B2 del 2 Distans Live

Plats Göteborg

Kursen går på distans med livesända online lektioner där du kommunicerar direkt med din lärare och dina kurskamrater precis som i klassrummet.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst franska B2 del 1 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Du kan oförberett delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Mål

Målet för nivå B2* är att du kan förstå huvuddragen i komplexa texter och samtalar nästan obehindrat om olika ämnen.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • fackuttryck
  • läsa komplexa texter
  • samtala fritt och ledigt
  • förklara dina ståndpunkter
  • argumentera i problemsituationer

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på franska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du utvecklar också förmågan att läsa och skriva. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har franska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Vilken nivå ska jag välja?

Kursledare

Leila Ameri

– Språkinlärning är en process som kräver kontinuitet och kreativitet. För att underlätta inlärningen brukar jag använda olika verktyg, bra läroböcker men också audiovisuella hjälpmedel.

Mitt namn är Leila Ameri. Jag undervisar i franska på Folkuniversitetet. Jag är lingvist (språkvetare) och älskar att studera och forska om den talande och skrivande människan! Men jag är också väldigt intresserad av IT och datorer.

Jag har studerat och/eller arbetat på dessa platser:
Sorbonne Paris 3 (Frankrike), Göteborgs universitetet, UCLA (Vancouver, Kanada).

År 2008 började jag att undervisa på Folkuniversitetet men jag har även undervisat i franska och engelska på några skolor (årskurs 7–9 och gymnasium) i Göteborg.

Leila Ameri

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
08 feb 2021 - 26 apr 2021
Må 17:30 - 19:00
Tillfällen
12
Studietimmar
24
Kurs-ID
1088742
Pris
2425 kr