Franska A2 del 1

Plats Kalmar

Det här är den första kursen i franska på nivå A2. Du bygger på dina tidigare kunskaper och blir bättre på att tala om dina intressen och om saker i din omgivning.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst franska A1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Du kan redan känna igen enklare fraser, berätta kortfattat om dig själv och kommunicera med någon som talar långsamt och tydligt.

Mål

Målet för nivå A2* är du ska kunna förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva dig själv, din familj och ditt arbete.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • förstå ord och fraser som rör dina personliga förhållanden
  • grammatik
  • beskriva din familj, din utbildningsbakgrund och ditt arbete
  • samtala om vardagliga ämnen och aktiviteter som ligger nära dig själv
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på franska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har franska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Anaïs Lachini

”Välkomna att lära er om kärlekens språk! Språk är en värld av upptäckter, utbyten och öppenhet där man kan lära sig från varandra. Jag ser fram emot att träffar er för ett nytt äventyr!”

Anaïs Lachini kommer från Marseille (Frankrike) och studerar internationalbusiness strategi i Kalmar på Linnéuniversitetet. Hon har ett stort intresse av internationella relationer, kulturer och utländska språk.

På hennes kurser kommer ni att lära er om det franska språket men också om landet och kulturen genom en kombination av grammatik, små texter, sånger, vardagliga uttryck och dialoger.

Anaïs Lachini

Har du frågor?

Kontakta Louise Eriksson

louise.eriksson@folkuniversitetet.se

Tid
09 sep 2021 - 11 nov 2021
To 19:15 - 20:45
Tillfällen
10
Plats
Kaggensgatan 42, 39232 Kalmar
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1100898
Pris
1395 kr