Franska A2 del 1

Plats Göteborg

Det här är den första kursen i franska på nivå A2. Du bygger på dina tidigare kunskaper och blir bättre på att tala om dina intressen och om saker i din omgivning.

Boka reservplats

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst franska A1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Du kan redan känna igen enklare fraser, berätta kortfattat om dig själv och kommunicera med någon som talar långsamt och tydligt.

Mål

Målet för nivå A2* är du ska kunna förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva dig själv, din familj och ditt arbete.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • förstå ord och fraser som rör dina personliga förhållanden
  • grammatik
  • beskriva din familj, din utbildningsbakgrund och ditt arbete
  • samtala om vardagliga ämnen och aktiviteter som ligger nära dig själv
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på franska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har franska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Leila Ameri

– Språkinlärning är en process som kräver kontinuitet och kreativitet. För att underlätta inlärningen brukar jag använda olika verktyg, bra läroböcker men också audiovisuella hjälpmedel.

Mitt namn är Leila Ameri. Jag undervisar i franska på Folkuniversitetet. Jag är lingvist (språkvetare) och älskar att studera och forska om den talande och skrivande människan! Men jag är också väldigt intresserad av IT och datorer.

Jag har studerat och/eller arbetat på dessa platser:
Sorbonne Paris 3 (Frankrike), Göteborgs universitetet, UCLA (Vancouver, Kanada).

År 2008 började jag att undervisa på Folkuniversitetet men jag har även undervisat i franska och engelska på några skolor (årskurs 7–9 och gymnasium) i Göteborg.

Leila Ameri

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
11 feb 2021 - 29 apr 2021
To 17:30 - 19:00
Tillfällen
12
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1088792
Pris
2425 kr