Franska A1 del 3

Plats Linköping

Det här är den tredje kursen i franska på nivå A1.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som läst franska A1 del 2 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på franska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har franska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Mariana Elsner

Mariana Elsner kommer ursprungligen från Chile och jobbar idag som lärare i spanska och franska på Folkuniversitetet. Som barn växte Mariana upp i en tvåspråkig värld då hon gick i en fransk skola där hon lärde sig franska.

Mariana har studerat filosofi på Universidad de los Andes i Chile och tillämpad etik vid Linköpings Universitetet. I sina studier i filosofi läste hon även latin och forngrekiska och upptäckte där sin kärlek för språk.

Nu utbildar hon sig till språklärare i spanska och franska samt till filosofilärare mot gymnasiet. Hon älskar skönlitteratur, att ta hand om sina kaniner och att ständigt hitta nya roliga saker att göra i klassrummet med sina studenter.

Mariana Elsner

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
04 mar 2021 - 27 maj 2021
To 19:00 - 20:30
Tillfällen
12
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223 Linköping
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1086882
Pris
1675 kr