Franska A1 del 3 Distans Live

Plats Distans

Lär dig kommunicera i fler enkla vardagssituationer! På onlinekursen i franska A1 del 3 får du arbeta med användbara fraser, utökat ordförråd samt ytterligare övningar i grundläggande grammatik. Bienvenue!

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst franska A1 del 2 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper i franska. Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest.

Datorvana krävs.

Mål

Efter kursen har du en stor del av kunskaperna i franska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • grammatik och språkstruktur
  • beskriva din familj, din utbildningsbakgrund och ditt arbete
  • samtala om vardagliga ämnen och aktiviteter som ligger nära dig själv
  • läsa och skriva enklare texter och meddelanden
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Kursen är helt online. Du behöver tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling. Du deltar i kursen på angiven dag och tid.

Undervisningen sker huvudsakligen på franska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Kursledare

Kursledaren har franska som sitt modersmål.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen eller ges vid första kurstillfället. Vi använder kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala.

Startgaranti

Kursen startar vid 4 anmälningar.

Med anledning av Covid-19

Denna kurs kommer endast att ske online.

Kursledare

Janine Sages

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
06 sep 2021 - 08 nov 2021
Må 17:15 - 19:00
Tillfällen
10
Studietimmar
20
Kurs-ID
1099047
Pris
2345 kr