Franska A1 del 2

Plats Växjö

Det här är den andra kursen i franska på nivå A1. Det här är en fortsättningskurs för dig som tidigare läst franska på Folkuniversitetet.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som läst franska A1 del 1 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på franska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har franska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Estelle Duchaussoy

Bonjour! Estelle heter jag och jobbar som lärare i franska sedan 4 år tillbaka. Jag kommer från Frankrike och år 2012 flyttade jag till Sverige. Då fick jag lära mig svenska, vilket gick ganska snabbt, då språk alltid har varit av stort intresse hos mig.

I Sverige utbildade mig till språklärare och under mina lektioner använder jag både kunskaperna jag fick från min utbildning och erfarenheten jag har som elev.

De som väljer att gå på franska på Folkuniversitetet har olika bakgrunder och motivationer. Somliga behöver kunskaperna i sitt yrke, andra vill kunna samtala med befolkningen i Frankrike inför nästa semesterresa. Någon kanske har sin släkt i Frankrike, medans medans någon annan helt enkelt villl uppfylla en barndomsdröm: att lära sig franska. 

Under mina lektioner får du kunskaper att bilda egna meningar och kunna föra enkla samtal om olika ämnen.

Du är hjärtligt välkommen!

À bientôt (vi ses snart)! 

Estelle Duchaussoy

Har du frågor?

Kontakta Anita Fransson

anita.fransson@folkuniversitetet.se

Tid
14 sep 2022 - 03 nov 2022
On 17:30 - 19:00
Tillfällen
8
Studietimmar
16
Kurs-ID
1137430
Pris
1395 kr