Franska A1 del 2 Distans Live

Plats Malmö

Det här är den andra onlinekursen i franska på nivå A1. Du lär dig att kommunicera i olika vardagssituationer, bygga upp ditt ordförråd och grundläggande grammatik.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst franska A1 del 1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest.

Datorvana krävs.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i franska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva på franska om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Kursen är helt online. Du behöver tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling. Du deltar i kursen på angiven dag och tid.

Undervisningen sker huvudsakligen på franska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har franska som modersmål.

Kurslitteratur

Du använder kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Startgaranti

Kursen startar vid 4 anmälningar.

Med anledning av Covid-19

Denna kurs kommer endast att ske online.

Kursledare

Patrick Engel

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
08 feb 2021 - 12 apr 2021
Må 19:15 - 20:45
Tillfällen
10
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1086415
Pris
2245 kr