Franska A1 del 2

Plats Kristianstad

Det här är den andra kursen i franska på nivå A1. Det här är en fortsättningskurs för dig som tidigare läst franska på Folkuniversitetet.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som läst franska A1 del 1 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på franska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har franska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Zacharie Tite Mbomba

"Jag ser fram emot att hjälpa mina kursdeltagare att uppnå sina mål genom att använda min kommunikativa förmåga och erfarenhet."

Ursprungligen från Belgien av kamerunska föräldrar, Zacharies uppväxt och hans arbetsliv har berikats av erfarenheter från olika resor i fransktalande länder, samt kulturell samverkan med deras invånare.

Han har arbetat som privatlärare i franska och naturvetenskapliga och tekniska ämnen under flera år i Kamerun och nu i Sverige, både i Kristianstad och Hässleholm.

Han anser att lära sig ett språk betyder inte bara att ta del av eller främja en ny kultur, utan också att kunna utvecklas som människa i samhället, samt behärska de roliga nyanserna som språket erbjuder.

Zacharie Mbomba

Har du frågor?

Kontakta Anita Fransson

anita.fransson@folkuniversitetet.se

Tid
13 okt 2022 - 01 dec 2022
To 19:15 - 20:45
Tillfällen
8
Studietimmar
16
Kurs-ID
1136830
Pris
1395 kr