Franska A1 del 2

Plats Karlskrona

Det här är den andra kursen i franska på nivå A1.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som läst franska A1 del 1 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på franska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har franska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kursledare

Stéphanie Perslöv

”Jag är tillbaka! Jag undervisade franska på Folkuniversitetet för 20 års sedan, när jag precis hade flyttat till Karlskrona för kärlekens skull. Jag minns att det var så roligt! Nu tycker jag att det ska bli jättespännande att på nytt få lära ut mitt språk och min kultur.”

Stéphanie har en fransk utbildning i ekonomi och administration i botten. Hon tycker att det är intressant med språk och lärde sig svenska ganska snabbt eftersom hon alltid har vågat prata även när det inte blir perfekt. Man måste våga! Hon har arbetat inom den privata och statliga sektorn och jobbar idag på miljöavdelningen på Karlskrona kommun, där hon trivs jättebra. Hon gillar Karlskrona och den fantastiska naturen.

Hon kommer från Paris och träffade sin man i franska Alperna 1998, i Val Thorens. Han kommer från Lyckeby och de har nu 3 barn tillsammans. De är en aktiv familj som tycker om att resa, vandra och åka skidor. På sin fritid tycker Stéphanie om att träna, sjunga i kör, umgås med familj och vänner och äta god mat.

Stephanie Perslöv

Har du frågor?

Kontakta Gunilla Olsson

gunilla.olsson@folkuniversitetet.se

Tid
16 sep 2021
To 17:30 - 19:00
Tillfällen
10
Plats
Ronnebygatan 42, 37133 Karlskrona
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1099816
Pris
1395 kr