Finska nybörjare - lätt konversation

Plats Motala

Saknar du möjligheten prata med dina finska släktingar eller ska du iväg på en resa? Här får du ett annorlunda, lättillgängligt och enkelt sätt att lära dig språket.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

  • På kursen får du lära dig:
  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv och ditt arbete
  • ställa enkla frågor och förstå enklare svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva på finska om enklare ämnen.

Förkunskaper

Det här är en kurs i lätt konversation. Kursen passar dig som vill lära dig enklare vardagsfraser för att konversera på enkelt vis.

Mål

Efter kursen kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enklare ord och fraser som rör dina behov i konkreta enklare vardagssituationer.

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på finska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har finska som modersmål eller har bott en längre tid i finsktalande område.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Kursledare

Margareta Goman

Mina föräldrar är från Finland och ända tills jag var 7 år gammal så pratade jag bara finska. Sedan började jag skolan och tappade bort språket men tack vare mina barn som gått i finska skolan i Sverige så har jag fått tillbaka mitt intresse för finska.

Just nu skriver jag C-uppsats på finska och jobbar som finska modersmålslärare. Jag tycker att det är roligt att undervisa, inte bara i det finska språket men också om den finska kulturen.

Bild saknas

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Motala

info.motala@folkuniversitetet.se

Tid
16 feb 2021 - 20 apr 2021
Ti 17:15 - 18:45
Tillfällen
10
Plats
Sjögatan 14, 59130 Motala
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1086642
Pris
1375 kr