English in the morning, B1

Plats Göteborg

Detta är en kurs för dig som redan har grundläggande kunskaper i engelska. På kursen lär du dig att bli säkrare i vardagliga situationer och föra mer komplexa samtal.

Boka kursen nu

Kursen går en gång i veckan under sex veckor. Därefter kan du direkt anmäla dig till fortsättningskurs.

Please scroll down for information in English.

Målgrupp

Du som siktar på att nå B1. Att välja en passande nivå är viktigt för att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen.

Vilken nivå ska jag välja?

Mål

Att utveckla alla de fyra språkfärdigheterna (läsa, höra, skriva, tala) samt grammatiska kunskaper. Extra fokus ligger på kommunikation och vi arbetar för du ska kunna använda språket praktiskt i meningsfulla sammanhang.

Innehåll

Vi övar språkfärdigheterna på olika sätt och strävar efter att:

 • förbättra din förmåga att prata genom olika aktiviteter och realistiska dialoger
 • utöka dina grammatiska kunskaper
 • utöka ditt aktiva ordförråd
 • förbättra din hörförståelse (t ex genom att lyssna på undervisningskassett)
 • förbättra din läsförståelse
 • ge viss inblick i kultur och seder i engelskspråkiga länder.

Undervisningen sker på engelska och deltagarna är aktiva inom språket på lektionerna. Hemarbete tillkommer.


Study English with us for one morning a week. During the course you will practise all the language skills - speaking, listening, writing and reading. You will also study grammar and increase your vocabulary.

Aims

The aims of the English once a week B1 course are to:

 • build your vocabulary base so you can conduct routine, everyday transactions, and deal with situations in everyday life and discuss topics such as family, interests, work, travel and current events, despite some hesitations
 • help you develop your fluency in a range of contexts so you can usually keep going, even if you need to pause to search for the right words in longer stretches of speech
 • work towards a more accurate grammar
 • improve your writing skills so that you can write simple connected texts on familiar topics
 • help you understand the main points of clear standard speech and written texts

Which level should I choose?

Kursledare

Brigitte Angoumare

Språk öppnar världar och hjälper oss att förstå varandra. Att lära sig ett språk är mer än att lära sig ord och grammatik. Det är främst ett sätt att öppna sig mot en annan kultur, att förstå eller åtminstone att lära känna andra kulturer och vanor.

Jag heter Brigitte Angoumare och jag undervisar i franska och engelska som främmande språk på Folkuniversitetet. Jag är född och uppvuxen i Le Havre i Frankrike. Jag bodde senare i England, West Yorkshire, cirka 10 år. Jag är utbildad lärare och har min lärarexamen från Leeds Metropolitan University. Mitt modersmål är franska men engelska är mitt andra modersmål. Jag har undervisat franska i high schools i England och Jersey. Jag undervisade elever i grundskola motsvarande årskurs 7 till 9, främst i franska och lite tyska samt förberedde eleverna för GCSE. 

Efter Jersey kom jag tillbaka till Frankrike där jag arbetade både som språklärare deltid och i industri som tvåspråkig verkställande assistent i ett hamnbolag. I Frankrike undervisade jag studenter i åldrarna 2 till 16 år. Jag har också jobbat mycket med privat undervisning i engelska och franska för vuxna elever i privata och offentliga sektorer. 

Jag har haft tur att kunna bo på olika platser i Europa och jag är väldigt intresserad av att lära mig andra språk. Jag hoppas att jag kan kommunicera min glädje att lära sig ett annat språk och kultur till alla mina studenter! 

Brigitte Angoumare

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
10 feb 2021 - 17 mar 2021
On 09:30 - 11:45
Tillfällen
6
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1090342
Pris
1925 kr