Book Chats - distans

Plats Distans

Vill du läsa vår distanskurs i engelska, Book Chats? Gör en intresseanmälan via kontaktformuläret nedan. Vi hör av oss när vi har tillräckligt många deltagare för att starta.

Boka kursen nu
Detta är en heldistanskurs i engelska med fokus på att förbättra din muntliga- och läsförståelse. Diskussioner kommer ske veckovis med fokus på analys av bokens innehåll.
I denna omgång kommer gruppen att läsa "The Catcher in the Rye" av JD Salinger.

Förkunskaper
Kursen vänder sig till dig som inte har möjlighet att följa en kurs med fysiska träffar men ändå vill kunna hålla igång och förbättra dina språkkunskaper. Denna kurs är på nivå B1. Gör gärna ett språktest innan du anmäler dig så det blir rätt nivå. Lättast gör du det via vår hemsida.

Kursinnehåll
Vi kommer läsa en bok av den välkände författare JD Salinger. Vi träffar veckovis på Skype för att diskutera veckans läsning med fokus på både händelseförlopp och ordanvändning.

Kursen syftar främst till att utöka din förståelse och träna olika moment genom övningar och veckovis Skypeträffar. Med ett utökat förståelse för bokens begrepp och uttryckblir du säkrare i ditt användande av språket.

Kursupplägg
Kursen pågår i 6 veckor och varje vecka får deltagaren frågor att fokusera och förbereda sig på inför Skypeträffan. Lärare och deltagare kommunicerar via e-post och Skype. I denna kurs ska du som deltagare även lägga ca 1,5 timme på skrivuppgifter som skickas till din kursledare.
Du behöver en dator med internetuppkoppling och e-postadress. Övningsuppgiften är gjord i Microsoft word-dokument och kommer att skickas som en bifogad fil till din e-post. Du som deltagare gör sedan övningen i det bifogade word-dokument och skickar den sedan åter till läraren. Du kommer behöva ladda ner Skype och skapa ett gratis Skype konto. Tillgång till mikrofon och kamera är också önskvärda för Skypeträffarna

Kursmaterial
The Catcher int the Rye av JD salinger. Litteraturen skaffar du själv inför kursstart.

Om boken: This is a raw account of 16-year-old Holden Caulfield’s journey to manhood. Originally written for adults, this book has become a classic piece of literature for both the mature and young. Holden’s witty personality and crude language choice will give you a better understanding of colloquial language use.

Kursledare

Nickole Laird Eriksson

Har du frågor?

Kontakta Katarina Andersson

katarina.a@folkuniversitetet.se

Tid
Meddelas senare
Tillfällen
6
Studietimmar
8
Kurs-ID
1047400
Pris
1395 kr